loading...

Jakt & skytte

Vapen & jakttillbehör

Nytt för i år! Sakab fyller hela Logen med sina leverantörer där de visar upp vapen, ammunition, optik, jaktradio, kläder och diverse jakttillbehör.

Nytt för 2017 är att flera vapentillverkare kommer att ha representanter direkt från fabriken, samtliga är engelskspråkiga. Så missa inte chansen att ställa frågor direkt till VD eller Produktionschef.

Lista av leverantörer

Prova vapen

Foto: Carl-Fredrik Alwén Foto: Carl-Fredrik Alwén

Nytt för i år! I skytteparkens fem stationer för lerduveskytte och en station för klass 1 vapen har du chans att prova på samtliga typer av vapen som Sakab visar i Logen.

Jocke Smålänning

Nytt för i år! Jockes skytteskola där du lär dig hantera vapen och riktigt snabbt skytte. Vad gör du om du möter ett irriterat vildsvin? Provskjut på vildsvin som kommer mot dig från sidan och sedan anfaller framifrån.
lördag & söndag 9:00-12:30

Trickskytte. Missa inte Jocke Smålännings spektakulära skytteshow! Ingen lagar sallad som Jocke. 
lördag & söndag 15:00

Skytteaktiviteter

Det smäller i Skytteparken – aktiviteter hela mässhelgen
Skjutledare och skytteinstruktörer hjälper dig till ett bra skytte med inspirerande, lärorika och roliga skytteövningar. Kanske ditt jaktlag kan ha en liten tävling? 
I parken finns bland annat löpande viltmål med 22:a, skytte med 22:a och luftgevär på självmarkerande mål, det alltid lika roliga skyttet på 10-ringad tavla med luftgevär, lerduveskytte både med och utan jaktskytteinstruktör, trapskytte och gångskytte.

Prova ett jägarnära Roligare Jaktskytte – träningsskytte på sportingbanan! Du kan träna sidoskott, motskott och frånskott.

rabbitbanan hoppar och rullar en lerduva längs marken som du ska träffa.

Dessutom har Sakab en skjuttunnel där man kan testa olika ljuddämpare på klass 1 studsare.

Jägareförbundet Skåne

På Jägargatan finns Jägareförbundet Skåne, tillsammans med representanter för skånsk och svensk jakt, Jägareförbundets kvinnliga nätverk Jaqt och Studiefrämjandet, för att informera om sin verksamhet och svara på frågor. Jägareförbundet sätter fokus på fältviltet i sin temautställning.

Framtidens jägare

Representanter för Jägareförbundets unga jägare finns i Vilda Hörnan. Där kan man delta i en tävling, krypa in i militärtältet, titta på horn och skinn, ta del av ungdomars jaktupplevelser och få information om Jägareförbundets aktiviteter, bland annat läger och ungdomsjakter.

Trofébedöming

​​​​​​​Foto: Fredrik Jönsson ​​​​​​​Foto: Fredrik Jönsson

Ta med dina troféer för bedömning! I Jägareförbundet Skånes monter äger trofébedömning rum under båda mässdagarna. Trofébedömarna demonstrerar också hur det går till att värdera troféer. Möjlighet finns att under dagarna få bedömt troféer från älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, mufflon, vildsvin och skallar från t ex bäver och räv.

Pris för trofébedömning är 250 kr per trofé. Medalj, oavsett storlek och valör, 100 kr per styck.

Skyttetävling!

Vem blir Bosjökloster-skytt 2017? Huntway sponsrar årets skyttetävling i parken med fina priser! Vänd dig till Jägareförbundets tält i skytteparken för att köpa startkort.

Jägarexamen på mässan

För den som förberett sig finns möjligheten att avlägga den teoretiska delen av Jägarexamen under båda mässdagarna.

Det finns provledare från Kristianstads Jaktskytteklubb som tar hand om dig som provtagare och du kan i lugn och ro sitta i Jägareförbundets monter och avlägga det teoretiska provet för jägarexamen.

Vid de senaste årens mässor har det varit många som skrivit det teoretiska provet. För att du säkert skall få plats så finns möjligheten att föranmäla sig via Jägareförbundet Skånes hemsida.

Lördag och söndag kl 11:00 och 15:00
Anmälan senast 10:30 respektive 14:30. 
Plats: Jägareförbundets monter, Stora Stallet (byggnad 6)
Avgift: 250 kr (max ett prov per person och dag, provtagare skall ta med leg, foto (typ passfoto), penna. Avgiften betalas på plats till provledare.