loading...

Jakt & skytte

Vapen & jakttillbehör

Sakab fyller hela Logen med sina leverantörer där de visar upp vapen, ammunition, optik, jaktradio, kläder och diverse jakttillbehör.

Flera vapentillverkare kommer att ha representanter direkt från fabriken, samtliga är engelskspråkiga. Så missa inte chansen att ställa frågor direkt till VD eller Produktionschef.

 

Trofébedöming

​​​​​​​Foto: Fredrik Jönsson ​​​​​​​Foto: Fredrik Jönsson

Ta med dina troféer för bedömning! I Jägareförbundet Skånes monter äger trofébedömning rum under båda mässdagarna. Trofébedömarna demonstrerar också hur det går till att värdera troféer. Möjlighet finns att under dagarna få bedömt troféer från älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, mufflon, vildsvin och skallar från t ex bäver och räv.

Pris för trofébedömning är 250 kr per trofé. Medalj, oavsett storlek och valör, 100 kr per styck.

Jägarexamen på mässan

För den som förberett sig finns möjligheten att avlägga den teoretiska delen av Jägarexamen under båda mässdagarna.

Det finns provledare från Kristianstads Jaktskytteklubb som tar hand om dig som provtagare och du kan i lugn och ro sitta i Jägareförbundets monter och avlägga det teoretiska provet för jägarexamen.

Vid de senaste årens mässor har det varit många som skrivit det teoretiska provet.

Lördag och söndag kl 11:00 och 15:00
Anmälan senast 10:30 respektive 14:30. 
Plats: Ovanvåningen, Södrastallet (byggnad 6)
Avgift: 250 kr (max ett prov per person och dag, provtagare skall ta med leg, foto (typ passfoto), penna. Avgiften betalas på plats till provledare. 

Pia Clerté

Pia är Svensk Mästare i IPSC Shotgun 2018.


I Speaker Corner kan du höra henne berätta om sin resa till att bli en av de främsta inom dynamiskt skytte och givetvis kommer hon att debattera kring EUs vapendirektiv. 

Skytteaktiviteter

Det smäller i Skytteparken – aktiviteter hela mässhelgen
Skjutledare och skytteinstruktörer hjälper dig till ett bra skytte med inspirerande, lärorika och roliga skytteövningar. Kanske ditt jaktlag kan ha en liten tävling? 
I parken finns bland annat löpande viltmål med 22:a, skytte med 22:a och luftgevär på självmarkerande mål, det alltid lika roliga skyttet på 10-ringad tavla med luftgevär, lerduveskytte både med och utan jaktskytteinstruktör, trapskytte och gångskytte.

Prova ett jägarnära Roligare Jaktskytte – träningsskytte på sportingbanan! Du kan träna sidoskott, motskott och frånskott.

rabbitbanan hoppar och rullar en lerduva längs marken som du ska träffa.


 

Skytte med Skanåker


I Skytteparken kommer Ragnar Skanåker att hålla i skytteuppvisningar med jämna mellanrum - håll ögon och öron öppna!!

Jägareförbundet Skåne

På Jägargatan finns Jägareförbundet Skåne, tillsammans med representanter för skånsk och svensk jakt, Jägareförbundets kvinnliga nätverk Jaqt och Studiefrämjandet, NVR, hundinstruktörer för att informera om sin verksamhet och svara på frågor. Jägareförbundet sätter fokus på medlemsnära utbildning - allt från jägarexamen till påbyggnadkurser i viltvård.

Framtidens jägare

Jägareförbundets unga jägare finns i Jägareförbundets monter på Jägargatangatan. Där kan man delta i en tävling, bygga fågelholkar, titta på horn och skinn, ta del av ungdomars jaktupplevelser och få information om Jägareförbundets aktiviteter, bland annat läger och ungdomsjakter.
 

Prova vapen

Foto: Carl-Fredrik Alwén Foto: Carl-Fredrik Alwén

I skytteparken hittar ni flera stationer där Ni kan prova olika typer av skytte. En är .22 long station, luftskytte för gevär och pistol. Där kommer okså finns 5 stationer lerduveskytte med olika svårigheter. Sakab visar diverse vapen i Logen.