loading...

HUND PÅ MÄSSAN 2018

Bosjökloster är onekligen Sveriges bästa hundrelaterade mässa.
Vi har fantastiska marker och utställare och ett digert uppvisningsprogram för mässans båda dagar.


För besökande hundar finns det flera olika prova på-möjligheter på olika platser på mässans område. SSRK anordnas ett working test med olika jaktliknande situationer. Alla raser är välkomna att delta. Och som vanligt så arrangeras Bosjöklosters populära apporteringstävlingar för besökarnas hundar och som vanligt utlovas finfina priser. 

Övre terassen

Foto: Jens Christian Andersson Foto: Jens Christian Andersson

Är du nyfiken på de olika jakthundsraserna vi har i vårt avlånga land?

Är du kanske villrådig i ditt kommande hundköp?
Ta tillfället i akt att se flera av de olika jakthundsraserna i vår jakthundsparad på Övre terrassen
.


Här kan du även träffa specialister för de olika raserna i deras montrar som gärna svarar på frågor gällande deras raser.

På Övre terrassen hittar du även veterinärexpertis som kommer att finnas på plats för vaccination av hundar eller enklare undersökningar liksom möjlighet att få besökande hundars klor klippta. Under mässan kommer du också att kunna höra föredrag (Speakers Corner) om hur du hjälper din hund med akuta livräddande insatser vid skador i skog och mark.

Foderförsäljare och andra hundrelaterade utställare kommer förstås också att finnas på plats.

I uppvisningsringen kommer ni att kunna möta allt ifrån charmiga små spanielvalpar till drillade ekipage från Stridhs hundägarskola .  Osannolik lydnadsuppvisning med taxar och unga retrievervalpar liksom mer specifika clinics med kunniga instruktioner från Eva Bodfäldt kommer att erbjudas mässans besökare. 

 

Working test!

Foto: Christina Hansson Foto: Christina Hansson

SSRK anordnar working test i Månskensplan

Ett working test är en inofficiell tävling vars syfte är att bedöma hundens förmåga att fungera under jaktliknande förhållanden, utan att vilt fälls. Ett working test består av minst fem stationer där olika uppgifter ska utföras. Alla mässbesökare och hundar är välkomna!
 
Att starta på working test är väldigt roligt och ett utmärkt sätt att testa var man står i träningen. För många kan working test också vara en första anhalt innan man vågar anmäla sig till ett riktigt jaktprov. Det är ett utmärkt sätt att hålla igång sin apportör även under icke jaktsäsong!

Uppgifterna blir statiska men man ska alltid försöka efterlikna situationer som kan inträffa under en jakt och ska läggas upp så att de främjar ett gott retrieverarbete.
 
Domarna tittar efter de hundar som behöver minst hjälp av föraren och som tilltalar dem mest i jaktligt hänseende. God markeringsförmåga är av största vikt, liksom spontana upptag och snabba inlevereringar, hundar som markerar bra och visar initiativ ska därför premieras framför hundar som måste dirigeras till apporten.
Varje apport ger poäng (0-20) och extra fördel till hundar som arbetar med stil och visar en naturlig markerings- och viltfinnarförmåga.
 

Stridhs Hundägarskola

Stridhs Hundägarskola bjuder på vad som måste vara Sveriges mest imponerande uppvisning i vardagslydnad.

Ingen annanstans i Sverige kan man se så många lösa hundar tillsammans med sina förare under så svåra störningar.
Jeppe och Sally är givetvis tillgängliga under mässan för att hjälpa våra besökare med hur de kan arbeta med sin hund för att få en bättre relation.

 

Tävla i apportering

Foto: Håkan Hansson Foto: Håkan Hansson

VEM BLIR BOSJÖKLOSTERMÄSTARE 2018?

Traditionsenligt anordnas apporteringstävlingar nere i Sjöhagen under mässans båda dagar. Ett heat på förmiddagen och ett heat på eftermiddagen båda dagarna. 
Arrangerande hundklubbarna JSK och Jakretrieverklubben har lockat massor av sponsorer. Det finns många olika sätt att vinna pris på - Bästa yngsta ekipage utses båda dagarna. Ovanligaste apportören ges också ett fint pris. Äldsta hunden som deltar samt vem vet - kanske även äldsta föraren?

ALLA BESÖKARE är varmt välkomna till Sjöhagen - man behöver alltså INTE ha en spaniel eller retriever för att lyckas i denna tävling!
.

Eva Bodfeldt - hundpsykolog

Paulina Westerlind Paulina Westerlind

Under mässan kommer Eva Bodfäldt att finnas på plats både på Övre Terassen och i Speakers Corner.

På Övre Terassen kommer Eva att ha två uppvisningar om hur man får till en bra och pålitlig inkallning. Kl 10:00 & 15:00.
Kl. 12.00 & 16:15 träffar ni Eva på Speakers Corner.


 

Från valp till färdig jakthund

Foto: Håkan Hansson Foto: Håkan Hansson

Finns det något sötare än små valpar med yviga öron och spring i benen?

Som traditionen bjuder kommer JSK (Jaktspanielklubben) till Skånska Jakt- & Fiskemässan med ett gäng härliga springer och cocker spanielvalpar.

JSK berättar hur man från tidig ålder börjar forma sin valp till att bli en fullfjädrad och effektiv småviltspecialist.

Utöver detta kommer Sunsanne Meurling med retrivervalpar och valpköpare från sin kennel "av Sunnanvind"

 

Veterinärgruppen i Tygelsjö

Passa på att få din hund undersökt under mässan!

I Veterinärgruppen i Tygelsjös monter på Övre Terrassen erbjuds vaccinering, kloklippning, recept och sjukvårdsrådgivning. Du kan även träffa veterinär Merete Koch Karlshöj i Speakers Corner där hon föreläser om akutvård för hund i skog & mark.

Labbehjärtat

Labbehjärtat är en ideell förening vars målsättning är att med ekonomiska medel hjälpa hund/hundägare som råkat ut för svår situation där försäkringar och dylikt inte täcker.

Det ekonomiska bidraget används till veterinärkostnader, rehabilitering eller därtill relaterade insatser.

I mån av pengar kan Labbehjärtat även hjälpa till med annat än veterinärrelaterade kostnader.

Labbehjärtat drivs ideellt och finansieras bland annat av privata gåvor, sponsorer, insamlingar, försäljning via webshopen och mässor samt av våra underbara medlemmar som stödjer oss på flera sätt och vis.

Vill Du var med och bidra med ytterligare priser?
Kontakta Tina Hansson för JSK på tina@countrysportskennel.se eller Cecilia Löfling för jaktretrieverklubben om du också vill sälla dig till skaran av osedvanligt generösa sponsorer!

Sponsorer
Farmina Pet Foods, Hundgubbe, Termokyl, Need for Tweed, Grönlunds Golvsystem, Racerback, Arona, Annelunds Gård, Jensens Byggland, Evidensia Djursjukhus i Helsingborg, Meg´s Djurbruk i Svedala, Holmgrens Vapen, Rubins Jaktprodukter, Jakt & Fritid Nöbbelöv, Jakt & Friluftsgården, Huntway, Hansbo, dummies.se samt WL Sporting sponsrar våra tävlingar.